تغییر تم وردپرس با استفاده از تم فرزند (child theme)
- نویسنده : webelizer در دسته بندی آموزش و هک, وردپرس
- 3 نظر و 5,258 بازدید
- ۹۳/۱۰/۰۴
- child themes , چایلد تم در وردپرس
در قسمت قبلی که از اینجا می توانید آن را ببینید، در مورد ماهیت چایلد تم ها در وردپرس صحبت کردیم و در این قسمت کمی توصیحات عملیاتی خدمت تان ارائه خواهد شد…
تم های فرزند تمهای مجزایی هستند که برای انجام اغلب کارهای خود به تم پدر تکیه می کنند. زمانی که شما از تم فرزند استفاده می کنید، وردپرس ابتدا به صورت خودکار بررسی می کند تا متوجه شود که قابلیت خاصی وجود دارد یا خیر. اگر قابلیت خاصی را در تم فرزند پیدا نکرد از تم پدر استفاده می کند. این یک قابلیت ممتاز است چرا که به شما اجازه می دهد تا نسبت به تغییر آن قسمت خاصی که مد نظرتان است اقدام کنید.
در صورتی که قصد تغییر بر روی حتی یک ویژگی خاص از تم را دارید باید همیشه از تم های فرزند استفاده کنید.
به منظور ایجاد یک تم فرزند برای تم پدر لازم است تا مراحل زیر را انجام دهید:
- ایجاد یک پوشه تم در مسیر نصب وردپرس خود
- ایجاد یک stylesheet با اطلاعات مورد نیاز در مورد تم فرزند
- گنجاندن استایلهای تم پدر
بعد از انجام مراحل گفته شده، می توانید نسبت به فعال کردن تم فرزند اقدام کنید. که در این صورت وبسایت نهایی شما درست به مانند قبل خواهد بود با این تفاوت که از یک تم فرزند نیز بهره می برد.
- ابتدا لازم است تا مسیر /wp-content/themes/ را در محل نصب پوشه وردپرس خود پیموده و نسبت به ایجاد یک پوشه جدید برای تم فرزند اقدام کنید. نام این پوشه را به دلخواه تعیین کنید. برای این مثال من قصد دارم تا یک تم فرزند برای برای تم پیشفرض Twenty Fourteen ایجاد کرده و نام آن را نیز twentyfourteen-child بگذارم.
- در گام دوم باید نسبت به ایجاد یک فایل stylesheet اقدام کنید. البته این فایل باید تحت css نام گذاری شود. این فایل می تواند در Notepad ایجاد شده و به پوشه تم فرزند منتقل شود و یا می توان آن را با استفاده از ابزارهای موجود در مدیر فایل cPanel ایجاد کرد.
بعد از ایجاد فایل مطابق تصویر زیر، کدی که در ادامه قرار گرفته را نیز درون آن کپی کنید.
/* Theme Name: Twenty Fourteen Child Theme URI: http://yourwebsite.com/twentyfourteen-child/ Description: My first child theme, based on Twenty Fourteen Author: Your Name Author URI: http://yourwebsite.com Template: twentyfourteen Version: 1.0.0 Tags: black, green, white, light, dark, Text Domain: twenty-fourteen-child */ @import url("../twentyfourteen/style.css");
آخرین خط موجود در این کد، stylesheet متعلق به تم پدر را درون تم فرزند کپی می کند.
این مجموعه اقدامات حداقل کارهایی است که برای ایجاد یک تم فرزند باید انجام دهیم. حال می توانید به مسیر Appearance » Themes رجوع کرده و تم فرزند را ملاحظه کنید. البته لازم است تا روی دکمه Activate کلیک کنید تا در واقع کلید استفاده از تم فرزند را روی سایت زده باشید.
چون تنها کاری که ما انجام دادیم استخراج کد CSS تم اصلی و کپی آن به درون تم فرزند بود، در نهایت تم فرزند نیز به مانند تم پدر خود نمایش داده خواهد شد. حال برای اعمال تغییرات مورد نظر به تم فرزندی که ایجاد کردید کافی است تا کدهای مناسب را زیر @import line قرار دهید. تمامی داده های جدید CSS بعد از اینکه کدهای CSS تم اصلی یا همان پدر بارگذاری شد اضافه شده اند.
ویرایش فایل Function.php:
به طور معمول فایل Function.php جایی است که توابع اصلی تم در آنجا ذخیره می شود. توابع تم پدر همیشه همراه با تم فرزند بارگذاری می شوند. در صورتی که نیاز به اضافه کردن توابع سفارشی بیشتر به تم خود را داشتید می توانید آنرا با ایجاد یک فایل جدید Function.php در داخل پوشه تم فرزند انجام دهید.
نکته:
ایجاد فایل Function.php ضروری نبوده و تنها زمانی استفاده می شود که قصد اضافه کردن توابع سفارشی بیشتری را داشته باشید.
توابع جدید، درست پیش از توابع تم پدر بارگذاری خواهند شد. فایل Function.php متعلق به تم فرزند شما باید با یک تگ باز شوی PHP شروع و با یک تگ خاتمه دهنده نیز پایان یابد. در بین این دو تگ می توانید کدهای مورد نظر خود را وارد کنید.(درست به مانند زیر)
<?php
Your code goes here!
?>
ویرایش دیگر فایل های Template:
جدا از امکان ایجاد تغییرات در توابع و کد CSS، شما همچنین می توانید تغییرات ساختاری مورد نظر خود را با تنظیم فایل های php template به تم خود ایجاد کنید. البته اینکار را باید با دقت انجام دهید. به این ترتیب با ویرایش فایل های php می توانید هر قسمت از تم را به نوع دلخواه تنظیم کنید.
برخلاف ویرایش functions.php، جایی که توابع تم اصلی به صورت خودکار ایمپورت می شوند، فایل های PHP با جایگزینی کامل فایل با یک فایل جدید ویرایش می شوند.
در واقع از فایل اصلی تم صرف نظر شده و از یک فایل جایگزین استفاده می شود. اولین کاری که ما لازم است انجام دهیم این است که از فایل قدیمی، قبل از تغییر آن یک کپی بگیریم.
برای این کار کافی است که فایل اصلی تم را به درون پوشه تم فرزند کپی کنید تا مطمئن شوید که نام و مکان فایل دقیقا یکسان است.
به عنوان مثال اگر ما قصد ایجاد تغییر فایل در مسیر exampletheme/includes/navigation.php را داشته باشیم، باید این فایل را به مسیر exampletheme-child/includes/navigation.php انتقال دهیم.
آموزش امروز هم به اتمام رسید. به امید اینکه این آموزش کوتاه مورد استفاده شما قرار گرفته باشد.
در ضمن اگر این مراحل برای شما کمی گیج کننده به نظر می رسد می توانید از پلاگینی که برای ایجاد یک تم فرزند طراحی شده نیز استفاده کنید.
—————-
آموزش تغییر تم های وردپرس بدون تغییر تم اصلی با استفاده از قابلیت چایلد تم
نحوه تغییر در قالب های وردپرس بدون از دست دادن کدهای قالب اصلی با استفاده از child theme در WordPress
جالب و البته کاربردی بود
منم دیگه یک راست نمیرم قابل رو ویرایش کنم.
ممنون
با سلام وتشکر
با این روش میشه در فایل استایل فرزند فونت اضافه کرد تا در پوسته اصلی هم ساپورت بشه
من نتونستم فونت رو اضافه کنم
نمیدون فونت رو در پوسته اصلی بزارم یا فرزند
کمک کنید لطفا
سلام.ممنون از مطلب مفید و کاربردی شما.دوست عزیز مشکلی برای من هنگام ایجاد قالب فرزند پیش میاد.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.نام پوشهای که تم پدر در اون قرار داره در هاستم goodnews5 هست.اما وقتی این آدرس را به import میدم در هر صورتی میگه که قالب مادر goodnews را نصب کنید.برای حل این مشکل باید چیکار کنم؟؟
با تشکر