همه چیز در مورد تم فرزند یا همان child theme در وردپرس قسمت اول
- نویسنده : webelizer در دسته بندی آموزش و هک, وردپرس
- 4 نظر و 4,635 بازدید
- ۹۳/۰۹/۲۵
- wordpress child theme , چایلد تم ها در وردپرس
تغییر تم وردپرس با استفاده از تم فرزند
در حال حاضر در زمینه سیستم مدیریت محتوای وردپرس، پوسته ها و قالب های متنوع و بزرگی در سراسر اینترنت به دو صورت رایگان و پولی قابل دریافت است. اما این نوع تمها گاهی ممکن است نیاز برخی کاربران را برآورده نکنند. نمونه های فراوانی از چیزهای کوچک در زمینه وردپرس وجود دارد که همه ما تمایل به تغییر و بهینه کردن آنها را داریم، که در این مورد مقاله آموزشی حال حاضر قرار است در مورد ویرایش تم وردپرس با شما اطلاعاتی را در میان بگذارد.
به عنوان مثال شاید بخواهیم رنگ یا اندازه متن و یا حتی شاید تمایل به ایجاد اکشن های متفاوت روی دکمه های مورد نظرمان داشته باشیم. این دلایل به خودی خود کافی هستند تا وبسمتر را نسبت به ایجاد تغییرات رغبت دهد. مسئله ای که وجود دارد این است که تغییر یک تم ولو به میزان اندک در شرایطی که در آینده به نسخه جدید ارتقاء دهید بی ثمر خواهد بود. یعنی در صورتی که تم را به نسخه جدیدتر ارتقاء دهید تمامی تغییرات ایجاد شده توسط شما به صورت خودکار از بین خواهند رفت.
اما جای نگرانیای وجود ندارد چرا که می توانید با استفاده از تم فرزند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنید. در حقیقت شما می توانید با استفاده از این نوع تم تغییرات مورد نظر خود را به تم اصلی اعمال کرده، بدون اینکه این تغییرات با ارتقاء به نسخه جدید حذف شوند.
برای نیل به چنین منظوری، درک و آشنایی پایه با مفاهیمی همچون CSS و HTML از ضروریات است. البته در صورت نداشتن این دانش باز هم می توانید تکه کدهای دلخواه را از منابع دیگر کپی/پیست کنید.
.
.
در حال حاضر تعداد کاربرانی که تم وردپرس را بدون استفاده از تم فرزند تغییر می دهند بسیار زیاد است. بیشتر دلیل این امر، عدم آگاهی این دسته از کاربران نسبت به عملکرد و کارایی این نوع تم بوده و یا حتی می تواند به علت مشکل بودن ساخت آن در وحله اول باشد.
مزایای استفاده از یک تم فرزند وردپرس:
- آپدیت های امن:
تم فرزند همانطور که از اسم آن برمی آید از ویژگی ها، استایلها و الگوها(Templates)ی تم پدر به صورت خودکار ارث می برد. این ویژگی سبب می شود تا کاربر بتواند تغییرات مورد نظر خود را به وبسایت با استفاده از تم فرزند به راحتی اعمال کرده، بدون اینکه نیاز به تغیر تم پدر داشته باشد. همانطور که قبلا هم گفته شد شما می توانید با آمدن تم جدید، تم قبلی را بدون اینکه نگرانیای از بابت از بین رفتن تغییرات آن داشته باشید به نسخه جدید ارتقاء دهید.
- توسعه آسان:
یک تم فرزند ایجاد شده بر روی یک فریم ورک قدرتمند تم، گزینه ها و امکانات متعددی را بدون نیاز به نوشتن مقدار زیادی کد در اختیار شما قرار می دهد. شما می توانید به دلخواه تنها روی فایلهای الگو(template files) و توابع مربوطه، بدون نیاز به درگیری با فایلهای الگوی دیگر تغییرات مورد نظر خود را اعمال کنید. همچنین شما می توانید قابلیتها و امکانات بسیار دیگر را نیز اضافه کنید.
- ایمنی تغییر موضع:
زمانی که شما قصد ایجاد یک تم کامل را دارید لازم است تا تمام کدها و سناریوهای لازم را برای تکمیل هر چه بهتر آن پیش بینی کرده و مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید. اما زمانی که شما قصد کار بر روی یک تم فرزند را دارید قضیه راحتتر است. به عنوان مثال اگر کدی را فراموش کنید بنویسید همیشه یک راه موثر تحت تم پدر به عنوان یک گزینه برای چاره جویی مجدد وجود دارد.
تا اینجا به مزایای تم فرزند اشاره داشتیم حال در ادامه همراه ما باشید تا معایب آن را نیز خدمت شما بیان کنیم.
معایب تم فرزند:
- تغییرات ناخواسته:
اگر شما در مواقعی نیاز به توسعه و بهبود هر یک از ویژگی های سفارشی در تم فرزند را داشته باشد ممکن است در ادامه کار تغییرات شما با آپدیت تم پدر به طور ناخواسته از بین برود. گاهی اوقات تم ها به گونه ای سازگار و هماهنگ با تمهای فرزند طراحی نشده اند و همین قضیه باعث پیچیده و سخت تر شدن روند توسعه ویژگی ها در تم های فرزند خواهد شد.
- کمبود آپدیت ها:
انتخاب یک تم مناسب جهت توسعه و کار بر روی آن بسیار سخت است. به طور واضح مشخص است که توسعه فعال و پایدار تم پدر ممکن است در هر شرایطی ادامه پیدا نکند. همچنین این احتمال وجود دارد که تم پدر متناسب با آخرین آپدیت های امنیتی و نسخه های وردپرس به طور منظم آپدیت نشود.
- سطح و منحنی یادگیری:
اگر یک تم، همراه با انتشار خود استانداردهای آموزشی و نمونه کدهای متداول را نداشته باشد زمان یادگیری برای کار با آن به طور محسوسی بالا خواهد رفت.
مزایا و معایب تم فرزند به طور کلی و مبتنی بر عمومیت داشتن هر کدام خدمت شما ارائه شد. در نتیجه این موارد نسبت به نیازهای شما می تواند کم اثر و یا حتی بی اثر نیز نزد شما جلوه کنند.
به طور مثال برخی از این مزایا می تواند در نزد برخی عیب محسوب شوند. بنابراین توصیه اکید ما این است که به دقت میزان مزایا و معایب را در نیازمندی های سایت خود پیش از شروع رسمی کار، مورد ارزیابی قرار دهید.
حال با توجه به توضیحات داده شده، به نظر شما آیا واقعا نیازی به استفاده از یک تم فرزند وجود دارد یا خیر؟
به طور کلی می توان به این نتیجه رسید که در صورتی که میزان تغییرات مورد نظر شما چه از نظر کیفی و کمی، اندک هستند شاید بتوانید با استفاده از پلاگینها و یا حتی تنظیمات پیشفرض تعبیه شده در تم پدر، چنین نیازهایی را رفع کنید. اما اگر میزان تغییرات مورد نظر شما گسترده،خاص و شامل تغییر روی فایلهای متعددی بوده بهتر است نسبت به ایجاد یک تم فرزند اقدام کنید.
آیا این تم پدر، تم مناسبی است؟
همانطور که پیشتر اشاره کردیم انتخاب یک تم پدر به منظور توسعه آن بسیار سخت است.
به طور کلی می توان گفت که حداقل تم پدر باید اکثر امکانات متداول را به صورت پیشفرض در درون خود جای داده باشد. در غیر این صورت شما دچار مشکل شده و مجبورید خود نسبت به ایجاد امکانات حداقلی مورد نظر اقدام کنید.
نکته حائز اهمیتی که وجود دارد این است که شما باید تمی را انتخاب کنید که توانایی آپدیت بودن را برای مدت طولانی ای دارا بوده و یا حداقل تا زمانی که شما قصد استفاده از آن را دارید آپدیتهایی از آن، مخصوصا وصله های امنیتی مربوط به آن منتشر شود.
در مقاله بعدی، بیشتر وارد مباحث فنی چایلد تم ها خواهیم شد…
——–
بازتاب: تغییر تم وردپرس با استفاده از تم فرزند (child theme)
بازتاب: تغییر تم وردپرس با استفاده از تم فرزند (child theme)
بازتاب: تشریح ساختار سلسله مراتبی قالب وردپرس، قسمت اول
خیلی زیبا توضیح داده بودید.
تشکر