طراحی قالب وردپرس با آرتاباز

بیش از 0 پروژه طراحی وب سایت و 0٪ رضایت مشتریان فقط کافیست نمونه کارها را مشاهده کنید.

Bounce Rate چیست و ارتباط آن با سئو ، قسمت اول

Bounce Rate (در ادامه گاها BR نوشته خواهد شد) اصطلاحی است که تمامی صاحبان وب دیر یا زود آن را خواهند شنید. با اینکه احتمال دارد هرکسی بتواند توضیحی در مورد آن بدهد، اما اطلاعاتی هستند که همان افراد جوابی برای آن‌ها ندارند. واقعا اصطلاح Bounce Rate چیست؟ چگونه در مورد آن مطالعه کنم؟ آیا باید به فکر پایین آوردن میزان bounce rate بر روی سایت/سایت‌هایم باشم؟

تمامی این‌ها سوالات خوبی هستند که هر کدام ارزش یافتن جوابی مناسب دارند. ابتدا به ساکن، اجازه دهید بدانیم واقعا این bounce rate چیست.

Bounce Rate چیست؟

وقتی این اصلاح را در گوگل جستجو می‌کنید، به این جمله برخورد خواهید کرد:

“Bounce rate درصد یک دوره، برای یک تک صفحه وب سایت است. (توضیحات: دوره‌ای که فرد بازدیدکننده، در همان صفحه اصلی و ورودی وب‌سایت، تصمیم به ترک وب‌سایت، بدون هیچ کار دیگری، می‌گیرد.”

توضیحات کامل‌تر این‌که؛ برای مثال فردی داخل گوگل مطلبی را جستجو می‌کند، از این طریق روی لینک سایت شما کلیک می‌کند، محتویات سایت برای اون بارگزاری و خوانده می‌شوند، فرد بدون هیچ کار دیگری (بدون انجام کلیک برروی هیچ‌یک از محتویات سایت)، سایت را بعد از بازدید، می‌بندد.

در این حالت bounce rate فقط بازدید تک صفحه‌ای را برای شما محاسبه می‌کند و نه میزان کلی بازدید از تمامی صفحاتی که کاربر در وب‌سایت شما و دیگر صفحات، به گردش خواهد پرداخت.

برای درک بهتر این مطلب، مثالی میزنیم.

فرض کنید شما یه نویسنده کتاب هستید و کتاب‌های شما در چندی از بهترین کتاب فروشی ها است. حالا فرض کنید یک نفر از جلد کتاب شما خوشش آمده است؛ کتاب را بر ‌می‌دارد، جلد جلو و پشت آن را نگاه می‌کند، و کتاب را دوباره بر روی قفسه قرار می‌دهد. در نگاه کلی این حرکت مشکلی ندارد؛ اما فکر کنید اگر در طی یک هفته این کتاب 100 بازدید داشته باشد، و 85 نفر از این بازدید کنندگان کتاب را برداشته و سرجایش برگرداند، چه حالتی پیش می‌آید؟!

همانند مثال بالا، وب‌سایت شما ملاقات کننده‌های زیادی را خواهد داشت و مقدار مشخصی از این بازدیدکنندگان بعد از بارگذاری صفحه و نگاهی اجمالی به محتویات سایت، مواردی که به دنبال آن هستند را پیدا نکرده و آن را ترک خواهند کرد تا بدنبال سایتی بهتر با سلیقه خود بگردند.

این کار ممکن است تاسف برانگیز باشد، اما در هر حال، معنی کلی Bounce Rate همین است.

گوگل چگونه میزان Bounce را محاسبه می‌کند؟

بالاتر با معنی کامل Bounce Rate آشنا شدیم. حالا ببینیم راهی که گوگل برای محاسبه این میزان استفاده می‌کند چه روشی است.

  • بازدید‌ کننده، برگه (Tab) مورد نظر در مرورگر، یا کل مرورگرو را ببند
  • بازدید کننده، دکمهBack (بازگشت) را در مرورگر فشار دهد
  • بازدید کننده، برروی لینکی خارج از محتویات سایت شما کلیک کند (برای مثال تبلیغات سایتی  دیگر که بعد از کلیک به آن سایت راهنمایی خواهد شد.)
  • بازدید کننده، بیش از حد مجاز و بدون انجام هیچ کاری، صفحه مورد را در حالت باز نگه دارد تا زمان مجاز به پایان برسد

خوب، به نظر تمامی این‌ آمار‌ها جالب به نظر می‌رسند، اما در کل چه معنی‌ای دارند؟

آیا میزان Bounce ارزش مطالعه دارد؟ آیا میزان بالای Bounce مشکل‌ساز است؟ و اگر شاهد یک Bounce Rate بسیار بالا باشیم، آیا دلیل خاصی دارد؟ و می‌تواند آن را برطرف کرد؟

جواب این سوالات جالب هستند!

آیا Bounce Rate استاندار مهمی است که باید به آن توجه کرد؟

آیا این میزان Bounce بر روی وب‌سایت شما، اصلا ارزش وقت گذاری برای درک کامل آن را دارد؟

جواب مطلقا مثبت است!

میزان Bounce شما می‌تواند نگاهی باطنی از ضعف‌ها و مشکلات وب‌سایت شما اعم از طراحی و محتوا را به شما گوش‌زد کند. اگر به این مورد توجه نشود و برای رفع آن تلاشی انجام نگیرد، بازنده نهایی خود شما خواهید بود. چرا؟ چون میزان بسیار بالای Bounce Rate نتیجه‌ای جز گم شدن سایت شما و افتادن آن از سر زبان‌ها و بی‌توجهی به آن، نخواهد داشت، چیزی که هیچ صاحب وب‌سایتی آن را نمی‌‌خواهد.

بیایید به مثال کتاب و نویسنده برگردیم. به نظرات خواسته آن نویسنده چیست؟ بدون هیچ شکی، اینکه مردم کتاب آن‌ها را بخرند! این همان بخش “بر سرزبان بود” برای یک نویسنده کتاب است. برای یک صاحب وب‌سایت، این “بر سر زبان بودن” کمی متفاوت است اما به همان مقدار مهم و حیاتی.

به همان اندازه که صاحب یک وب‌سایت برای ساخت و راه‌اندازی آن زحمت می‌کشد، به همان اندازه دوست دارد بازدید کنندگان در این وب‌سایت بگردند و در دراز مدت رابطه‌ای ثابت و پایدار با آن پیدا کنند. به علاوه اینکه صاحبان وب‌سایت، به دنبال کسب درآمد مستقیم یا غیرمستقیم از آن هم هستند.

درک کامل میزان Bounce rate سایت شما، به شما کمک خواهد کرد که بازدید کنندگان خود را بهتر مطالعه کنید و راه‌های سرعت بخشیدن به بازدیدها را شناسایی کنید، که در دراز مدت باعث پر شدن جیب شما خواهد شد.

اکنون اگر تصمیم به درک اصطلاح Bounce Rate گرفته‌اید، باید مقدار این مورد را برای وب‌سایت خود بدانید که جزئیات بیشتر در قسمت دوم مقاله منتشر خواهد شد…

—————-

این مقاله و مقاله قسمت دوم، ترجمه ای است از بلاگ الگانت تمز

در قسمت آینده، جزئیات بیشتری در مورد بانس ریت ارائه خواهد شد.

اگر این مطلب را مفید ارزیابی کردید لطفا به اشتراک بگذارید .

  1. بازتاب: Bounce Rate و سئو ، قسمت دوم

ارسال نظر

» دیدگاه تان را فارسی بنویسید ، دیدگاه های انگلیسی و فینگلیش تایید نمی شوند .