آموزش تعویض دامنه در سایت وردپرسی بدون از دست رفتن سئو
- نویسنده : webelizer در دسته بندی آموزش و هک, وردپرس
- 12 نظر و 2,101 بازدید
- ۹۲/۰۴/۰۸
- تعویض دامنه در سایت وردپرسی , تعویض دامنه سایت , سئو وردپرس , وردپرس
در بعضی مواقع امکان دارد بخواهید ( دامنه Domain ) ادرس سایت وردپرسی تان را عوض کنید در این آموزش تعویض دامنه در سایت وردپرسی بدون از دست رفتن سئو را یاد خواهیم گرفت البته ذکر این نکته جایز است که نباید انتظار داشته باشید بعد از تغییر دامنه سایت تان در موتوردهای جستجو مانند گوگل شرایط اول را داشته باشد و باید انتظار کمی افت را داشته باشید البته بعد از مدتی فعالیت شرایط بهتر می شود و می توانید حتی به قرار گرفتن در رتبه های بالاتر از دامنه قبلی نیز امید داشته باشید با این حال این آموزش کمک می کند تا از اثرات منفی موتورهای جستجو به حد اقل کاهش پیدا کند . اصول کار بر اساس ریدایرکت 301 از محتوی دامنه قدیمی و معرفی دامنه جدید به گوگل می باشد .
قبل از شروع کار باید چه کنم ؟
در این آموزش منظرو از oldsite.com دامنه سایت قدیمی و منظور از newsite.com دامنه سایت جدید است ، همچنین فرض بر این است که از کنترل پنل هاستینگ خود اطلاعات کافی دارید البته نحوه کار با نرم افزارهای ftp را هم باید بلد باشید ( فکر نمی کنم وبمستری باشد که کار با این نرم افزارها را بلد نباشد ) .
مرحله 1 : ایجاد یک نسخه ی پشتیبان کامل
قبل از هرکاری ابتدا یک نسخه پشتیبان کامل از وب سایت تان ایجاد کنید ، برای این کار بهتر است از پنل هاستینگ اقدام کنید و از پایگاه داده و فایلهای سایت تان پشتیبان کاملی تهیه کنید تا در صورت وجود هرگونه مشگل توانایی بازگردانی آن را داشته باشید همچنین می توانید از پلاگین هایی که برای گرفتن نسخه پشتیبان مناسب هستند مانند VaultPress ، BackupBuddy , BackWPup یا WordPress backup to Dropbox استفاده کنید .
مرحله 2 : انتقال وردپرس
بعد از تهیه پشتیبان کامل از سایت وردپرس تان اکنون نوبت به انتقال دامنه است اولین کاری که شما باید انجام دهید نصب و راه اندازی پلاگین Duplicator plugin در سایت قدیمی تان است . بعد از نصب افزونه گزینه ای به پیشخوان اضافه می شود که توسط آن می توانید یک محتوی کامل از سات وردپرسی قدیمی تان تهیه کنید .
با کلیک بر روی دکمه ای که در تصویر نمایش داده می شود فرآیند ساخت نسخه کپی از سایت تان شروع می شود در این موقع افزونه از شما می خواهید تا نامی را برای بسته کپی خود انتخاب کنید به صورت پیشفرض نام سایت به همراه تاریخ به عنوان نام بسته انتخاب می شود اما شما می توانید هر نام دیگری که بخواهید انتخاب کنید . افزونه وردپرس شروع به تولید بسته ای پشتیبان از پایگاه داده و تمام فایل ها خواهد کرد این امر ممکن است کمی طول بکشد و زمان آن به تعداد مطالب و فایلهای شما بستگی دارد . پس از ایجاد بسته امکان جزئیات ان را نمایش داده و امکان دانلود را به کاربر می دهد .
زمان ان است که برنامه ftp خود را اجرا کنید و مشخصات هاست جدیدی که می خواهید دامنه جدیدتان را بر روی آن تنظیم کنید را وارد کرده و به آن متصل شوید سپس اطمینان حاصل کنید که در دایرکتوری ریشه ( root directory هاست تان ) ، یا دایرکتوری که در آن می خواهید محتویات سایت وردپرسی قدیمی تان را کپی کنید خالی است . سپس فایلی را که افزونه ایجاد کرده دانلود کرده و به هاست جدید منتقل و از حالت فشرده خارج کنید . اکنون باید صفحه installer.php
را اجرا کنید تا مراحل نصب را دنبال کنید . برای این کار ادرس http://www.newsite.com/installer.php
را در مرورگرتان وارد کنید اگر همه چیز درست پیش رفته باشد باید با صفحه زیر روبرو شوید .
در این مرحله installer
از شما اطلاعات پایگاه داده سایت جدید را می خواهد اطمینان حاصل کنید که جداول پایگاه داده ای که معرفی می کنید خالی هستند چون بعد از نصب اطلاعات پایگاه داده قبلی جایگزین این اطلاعات خواهند شد .
نصب کننده از شما می خواهد تا هشدارها را بخوانید و سپس با تیکدار کردن گزینه I have read warning and notices تایید کنید که هشدارها را خوانده و به آنها دقت می کنید تا بتوانید به مرحله بعد بروید . در این هنگام افزونه شروع به نصب اطلاعات پایگاه داده قدیمی به همراه تمام پوسته ها و پلاگین ها و فایلهایی که در هاست قبلی داشتید می کند ، ممکن است این فرایند کمی زمان بر باشد و زمان آن بسته به بزرگی سایت شما دارد .
در صفحه به روز رسانی ، شما باید آدرس های خود را برای به روز رسانی وارد کنید افزونه سعی می کند ادرس های قدیمی را پیدا کرده و ادرس های جدید را ایجاد کند . در قسمت patch همانطور که در تصویر می بینید باید ادرس دقیق دایرکتور را وارد کنید . در این هنگام افزونه تمام جزئیات oldsite.com را در newsite.com وارد کند .
بعد از تکمیل مراحل بالا افزونه یادآوری می کند که مراحل راه اندازی پست را بررسی کنید و اولین کاری که باید انجام دهید تنظیم پیوند یکتا می باشد برای ورود بهنسخه جدید سایت تان از نام کاربری و کلمه عبور سایت قدیمی استفاده کنید . پس از تنظیم پیوند یکتا باید فایلهای installer.php و installer-data.sql و installer-log.txt را توسط ftp از دایرکتوری که وردپرس جدید را در آن نصب کردید حذف کنید .
در نهایت ، بررسی کنید آیا در وب سایت جدید همه چیز روبه راه است ؟ لینک های شکسته وجود ندارد ، تصاویر گم شده ندارید ،مطالب و صفحات مشگلی ندارند و … مطمئن شوید که همه چیز کار می کند و تمام قابلیت های وردپرس قبلی وجود دارد .
در حال حاضر شما با موفقیت وردپرس قدیمی را به دامنه جدید منتقل کردید ، اما هنوز مراحل کار تمام نشده و ما باید با استفاده از ریدایرکت 301 و اطلاع رسانی آدرس جدید به موتور جستجو گوگل رتبه سایت قدیمی در نزد گوگل را برای سایت جدید نگه داریم .
مرحله 3 : راه اندازی 301 تغییرمسیر های دائمی
ریدایرکت 301 برای تغییر مسیرهای دامنه قدیمی به دامنه جدید در نزد موتورهای جستجو و کاربران بسیار مهم است که باعث رجوع موتورهای جستجو و کاربران به سایت جدید و نه به سایت قدیمی شود . برای استفاده از ریدایرکت 301 باید توسط ftp به سایت قدیمی متصل شوید و فایل .htaccess را ویرایش کنید این فایل در دایرکتوری سایت تان و یا در پوشه های wp-includes یا wp-admin قرار دارد پس از پیدا کردن فایل .htaccess آنرا باز کنید و کدهای زیر را در آن کپی کنید .
#Options +FollowSymLinks RewriteEngine on RewriteRule ^(.*)$ http://www.newsite.COM/$1 [R=301,L]
به جای newsite.com باید آدرس دامنه جدید خودتان را وارد کنید .
پس از اعمال تغییرات برای اینکه مطمئن شوید مراحل را درست انجام داده اید ادرس سایت قدیمی تان را در مرورگر وارد کنید و اینتر بزنید اکنون باید به سایت جدید هدایت شوید .
مرحله 4 : تغییر آدرس سایت را به گوگل اطلاع دهید
اکنون باید تغییر آدرس سایت را به گوگل اطلاع دهید تا کاربران با جستجو در گوگل و نمایش نتایج جستجو به سایت جدیدتان منتقل شوند . برای این کار ابتدا به Google Webmaster Tools وارد شوبد و از بخش configuration گزینه change of address را انتخاب کنید و آدرس جدید را به گوگل بدهید .
مرحله 5 : اطلاع رسانی به کاربران
با وجود ریدایرکت 301 و انتقال کاربران از سایت قدیمی به سایت جدید حالا نوبت این است که کاربران تان را از تغییر آدرس سایت باخبر کنید و با این کار خوانندگان ثابت وبلاگ قدیمی تان را به خواندن وبلاگ جدید تشویق کنید می توانید این کار را با نوشتن یک مطلب و توضیح درباره اینکه چرا ادرس سایت تغییر کرده است انجام دهید .
منبع مقاله : How to Properly Move WordPress to a New Domain Without Losing SEO
با سلام از سایت خوبتون
مطلب جالبه -میخواستم این مطلب رو ترجمه بزنم دیدم توی سایت شما هم هست :دی
در کل موفق باشید دوست عزیز 😉
ممنون ز ارائه این نرم افزار
اما با نصب نرم افزار مشکل من رفع نشد به گونه ای که بعد از تغیر باز هم به دومین قبلی باز میشه
اما سوالی دیگری که دارم :
من از قسمت تنظیمات گزینه همگانی اسم سایت خود را مثلا از site.com به site1.com
تغیردادم سایت با دومین جدید بدون مشکل باز میشه حتی با فراخانی دومین قبلی سایت به دومین جدید منتقل میشه اما مطلب ها داخل سایتم در هنگام فراخوانی با ارور 404 – Not Found
رو برو میشن
بنطر شما مشکل از کجاس؟؟؟؟!!
پیوند یکتا رو بررسی کنین و در نهایت اگر مشگل حل نشد باید از پایگاه داده اقدام کنید .
ممنون از راهنمایی از طریق GUI مشکل رو حل کردم
یه سوال دیگه UI گوگل وب مستر تغیرر کرده و در حال حاضر چنج ادرس و کانفی گورشینی داخل سایت دیده نمیشه
از چه گذینه ای باید استفاده کنم
کمی تو وبمستر بگریدن پیدا می کنین
با سلام ببخشید من که اون دکمه رو میزنم این صفحه رو میاره و دوما به نظرم بک آپ نمیگیره لطفا ببینین که درسته همه چیز یا نه با تشکر
سلام
مشگل پیش اومده به خاطر تنظیمات سرور هست عکس رو برای پشتیبان هاست تون بفرستین و بگین خطا رو براتون برطرف کنن .
با سلام
ممنون عالی بود
سلام تا چه مدت باید از ریدایرکت 301 استفاده کنیم؟
تا ابد؟؟؟
سلام
تا وقتی که تمام مطالب ایندکس شده قبلی با ادرس جدید ایندکس بشن شاید کمتر از یک ماه زمان نیاز باشه .
ممنون. به کارمون اومد.
تشکر
عالی بود